هنر طراحی مد از طراحی لباس تا طراحی سبک زندگی و لوازم دکوراسیون است که اخیرا شاهد محبوبیت بیش از پیش این صنعت هستیم. تمام آیتم های پوشاک یا دکوراسیون تنها زمانی زیبا هستند که با جنس پارچه و طراحی حرفه ای تولید شده باشند. اگر می خواهید یک طراح مد حرفه ای باشید این کار را باید با انتخاب بهترین جنس پارچه ها آغاز کنید.
آموزشگاه شهر راز در ادامه بهترین جنس پارچه برای طراحی لباس را به شما معرفی خواهد کرد.
ویژگی های بهترین پارچه ها
با پیشرفت های تکنولوژیکی در صنعت نساجی، امروزه پارچه های جالب و هیجان انگیز زیادی برای کار طراحی لباس وجود دارد. و یک طراح مد خوب همیشه سعی میکند تشخیص دهد که هر کدام از پارچهها چه ویژگیهایی دارند و بهترین استفاده از آن ها را بر روی بدن مشتری چه از نظر عملکردی و چه از نظر زیبایی شناختی انجام میدهد.
مناسب ترین و بهترین جنس پارچه بر اساس سلیقه و ویژگی های ظاهری افراد، موقعیت های اجتماعی و شرایط خاص دیگر انتخاب می شوند که در ادامه بیشتر به آن پرداخته ایم.
اهمیت انتخاب پارچه در طراحی لباس
انتخاب پارچه ی مناسب مهم ترین مرحله در دوخت یا خرید لباس است. اما آیا می توان گفت “بهترین جنس پارچه” کدام است؟
در حقیقت عوامل بسیاری در تعیین پارچه ی مناسب دخیل هستند، برای مثال برای انتخاب بعضی لباس ها باید به ثبات رنگ پارچه توجه داشت در حالیکه در انتخاب بعضی لباس ها دوام پارچه اهمیت بیشتری دارد. می توان گفت عواملی مانند نوع لباس، موقعیت استفاده از لباس و سلیقه ی شخصی افراد همگی در انتخاب بهترین پارچه اثرگذارند. هر جنس پارچه با مشخصاتی که دارد برای دوخت نوع خاصی از لباس در شرایط مشخص مناسب است، بنابراین تمام پارچه ها در شرایط خاص خود می توانند بهترین پارچه به حساب بیایند.
شهر راز در این مقاله به شما راهنمایی های لازم برای انتخاب بهترین جنس پارچه برای طراحی لباس را خواهد داد.
نکات مهم در انتخاب پارچه
حس پارچه در تماس با پوست شما، نحوه ی رفتار آن در هنگام دوخت، نحوه چسبیدن آن به بدن و دوام پارچه از نکات مهم هنگام انتخاب و خرید پارچه هستند.
پارچه ها و منسوجات موجود در بازار به طور کلی تحت عنوان های منسوجات طبیعی و منسوجات مصنوعی طبقه بندی می شوند. منسوجات اصلی طبیعی عبارتند از پنبه، ابریشم، جین، فلانل، کنف، چرم، کتان، مخمل، پشم و منسوجات مصنوعی شامل نایلون، پلی استر، استات، اکریلیک، پشم قطبی، ابریشم مصنوعی و اسپندکس هستند. هر یک از پارچه های نام برده شده دارای خواص و ویژگی های منحصر به فردی هستند که می تواند در مسیر طراحی لباس بسیار تعیین کننده و حائز اهمیت باشد.
پارچه ها و الیاف طبیعی و مصنوعی مزیت ها و معایب خاص خود را دارند و برای طراح لباس این مهم است که با توجه به شناختی که از مزیت ها و معایب پارچه های گوناگون دارد بتواند تشخیص دهد برای هر منظور کدام جنس پارچه بهترین گزینه است.
الیاف طبیعی
پنبه و سایر پارچه های طبیعی بسیار جاذب و نرم هستند و در عین حال مراقبت از آنها نیز آسان است. ضد حساسیت هستند و برای افرادی که پوست حساسی دارند بسیار مناسب اند، چرا که مواد شیمیایی زیادی در فرایند تولید آن ها به کار نمی رود.
از معایب الیاف طبیعی مانند پنبه می توان به این نکته اشاره کرد که به سادگی پاره می شود و پارچه ی با دوام و ماندگاری نیست.
الیاف مصنوعی
پارچه مصنوعی بسیار بادوام است و همچنین در برابر کشیدگی و سایش مقاوم است. همچنین، به سرعت خشک می شود، که برای کسانی که هر روز در گرما هستند، یا به طور منظم ورزش میکنند و نمیخواهند لباسهایشان رطوبت را حفظ کند، ایده آل است. با این حال پارچه های مصنوعی ممکن است پوست را تحریک کنند زیرا ساخته دست بشر و از مواد شیمیایی ست و طبیعی نیست. همچنین به دلیل استفاده از مواد شیمیایی مانند سایر مواد تنفس نمی کند.
انواع پارچه های طبیعی و مصنوعی که امروزه در دسترس هستند، انتخاب گسترده ای از الیاف را برای استفاده ی طراحان لباس ارائه می دهند. اما هیچ پارچه ای از همه ی جهات کامل نیستند. هرکدام از پارچه های مختلف ویژگی های خوب، متوسط و ضعیفی دارند. با ترکیب الیاف طبیعی و مصنوعی با هم می توانیم پارچه های بسیار خوبی به دست آوریم. در نتیجه، می توان گفت پارچه های ایده آل پارچه های تنفس پذیر، بادوام و مقاوم در برابر چروک هستند که ثبات رنگ نیز دارند.
اما هرگز نمی توان نتیجه گرفت حتما پنبه بهتر از پلی استر است یا ترکیب 40 درصد پلی استر با 60 درصد پنبه ایده آل ترین ترکیب است، زیرا این بستگی به طراحی لباس، بازار هدف، مفهوم و غیره دارد که همه ی این ها توسط طراحان پارچه و لباس هوشمندانه در نظر گرفته می شوند.
عوامل موثر در انتخاب پارچه
بهترین جنس پارچه برای هر طراح لباس تعریف متفاوتی دارد. اگر ترجیح می دهید خط تولید شما سازگار با محیط زیست باشد از مواد مصنوعی مانند نایلون و پلی استر دوری کنید زیرا تجزیه پذیر نیستند و برای طبیعت مضر هستند. در مقابل پنبه و الیاف طبیعی مانند آن با محیط سازگارند. تناسب لباس با موقعیت، فصل و شرایط آب و هوایی، دوام پارچه و نوع لباس از سایر پارامترهای مهم در انتخاب جنس پارچه هستند که طراح لباس باید آن ها را در نظر بگیرد.
بدون شک در طراحی لباس و پارچه انتخاب پارچه برای نتیجه ای بی نقص و تماشایی بسیار کلیدی ست. تکیه بر دانش شناخت الیاف گوناگون و انواع پارچه می تواند کمک شایانی به برند شما بکند و حاصل کار شما را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان یک طراح لباس “بررسی بهترین جنس پارچه” برای شما پیش از طراحی و دوخت ضروری ست. در این مقاله فاکتورهای اساسی و تاثیرگذار در انتخاب بهترین جنس پارچه را بررسی کردیم و راهنمایی های لازم برای تصمیم گیری و انتخاب جنس پارچه را از میان پارچه های متعدد با ویژگی های گوناگون ارائه دادیم.
منابع : blog.makersvalley.net – heatherhandmade.com