در این مطلب، انواع تکنیکهای عکاسی، آموزشهای مفید و منابع ارزشمندی را برای انواع عکاسی گردآوری کردهایم. فرقی نمیکند که تازه کار باشید یا حرفهای، در اینجا نکات و ایدههایی برای ارتقای سطح عکاسیتان پیدا خواهید کرد.
انواع تکنیک عکاسی
علاوه بر موارد ذکر شده، ما به عکاسی با سرعت بالا، تیلت شیفت، عکاسی سیاه و سفید، محو حرکت، مادون قرمز،عکاسی در شب، عکاسی دود، عکاسی ماکرو، HDR، عکاسی پانوراما، پردازش RAW و دیگر موارد را پوشش میدهیم. امیدواریم آموزشها و راهنماهای لیست شده برای کارهای روزانه شما مفید باشند.
عکاسی با سرعت بالا
عکاسی با سرعت بالا، ثبت لحظاتی است که در کسری از زمان اتفاق میافتند و نمیتوانید با چشم غیرمسلح آنها را ببینید، مانند ترکیدن بالن یا پاشیدن آب.
این نوع عکاسی با سایر انواع عکاسی متفاوت است زیرا برای فریز کردن این لحظات به زمان نوردهی تقریباً ۱/۲۰,۰۰۰ ثانیه نیاز دارد. اکثر دوربین های DSLR چنین سرعت شاتر بالایی ندارند.
عکاسی تیلت-شیفت
عکاسی تیلت-شیفت به استفاده از حرکات دوربین در دوربین های فرمت کوچک و متوسط اشاره دارد و معمولاً به لنزهای ویژه ای نیاز دارد.
تیلت-شیفت در واقع شامل دو نوع حرکت مختلف است: چرخش لنز نسبت به صفحه تصویر که به آن تیلت (Tilt) گفته می شود و حرکت لنز موازی با صفحه تصویر که شیفت (Shift) نامیده می شود. تیلت برای کنترل جهت گیری صفحه فوکوس (PoF) و در نتیجه قسمتی از تصویر که به نظر تیز می رسد استفاده می شود و از اصل شایمپفلوگ (Scheimpflug) بهره می برد. شیفت برای تغییر خط دید و در عین حال جلوگیری از همگرایی خطوط موازی، مانند هنگام عکاسی از ساختمان های بلند، استفاده می شود.
یک تکنیک دیگر با هزینه کمتر به نام “فیک مینیاتوری تیلت-شیفت” وجود دارد که فرآیندی است که در آن یک عکس از یک مکان یا شیء در اندازه واقعی دستکاری می شود تا شبیه عکس یک مدل مقیاس مینیاتوری به نظر برسد.
50 نمونه زیبا از عکاسی Tilt-Shift
عکاسی سیاه و سفید
عکاسی سیاه و سفید، هنری است که با استفاده از تُنهای مختلف خاکستری، از سفید تا سیاه، تصاویر جذابی خلق میکند. این ژانر، سابقهای بسیار طولانی دارد. زمانی که عکاسان در سال ۱۸۶۱ اولین تصویر رنگی دائمی را ثبت کردند، عکسهای تکرنگ ۳۵ سال بود که وجود داشتند.
عکاسی تاری حرکت (Motion Blur)
عکاسی با محو حرکت، تکنیکی است که با استفاده از سرعت پایین شاتر، به ثبت تار شدن سوژههای متحرک در قاب عکس میپردازد. هرچه سرعت سوژه بیشتر باشد و سرعت شاتر پایینتر، میزان محو شدن حرکت نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، با فوکوس بر روی حرکت جزئی با سرعت شاتر کمی بالاتر، میتوان به همین افکت دست یافت.
هدف اصلی در تکنیک عکاسی تاری حرکت، ثبت عمدی تصاویر تار برای القای حس حرکت است. این تکنیک، نحوهی دریافت حرکت سریع توسط چشم انسان (بهصورت تصویری غیرمتمرکز و گذرا) را تقلید میکند. جذابیت و گیرایی این سبک عکاسی، منجر به شکلگیری یک ژانر مجزا به نام «عکاسی با محو حرکت» شده است.
برای دستیابی به این افکت، در هنگام عکاسی، یا دوربین و یا سوژه باید در حال حرکت باشند. اگر دوربین ثابت باشد و سوژه حرکت کند، محو شدن در خود سوژه نمایان میشود. اما درصورتی که دوربین به دنبال سوژه در حال حرکت بچرخد (پنینگ کند)، افکت محو حرکت در پس زمینه ظاهر خواهد شد.
همچنین میتوان با عکاسی از یک وسیلهی نقلیهی در حال حرکت، به این افکت دست یافت. در این حالت، محو شدن در پیشزمینهی تصویر نمایان میشود.
عکاسی مادون قرمز
عکاسی مادون قرمز از نور مادون قرمز برای ایجاد تصاویر زیبا استفاده می کند. توجه داشته باشید که امواج مادون قرمز شکلی از تابش الکترومغناطیسی هستند که در زیر طیف مرئی قرار دارند. انسان نمی تواند نور مادون قرمز را ببیند، اما حسگرهای دوربین می توانند، و از این حساسیت IR می توان برای ایجاد تصاویر استفاده کرد.
با این اوصاف، دوربینها برای گرفتن طول موجهای مادون قرمز به خوبی مجهز نیستند – در نهایت، آنها برای استفاده از نور مرئی طراحی شدهاند ، نه نور IR! – بنابراین تصویربرداری مادون قرمز به فیلترهای خاص یا سنسورهای دوربین تنظیم شده نیاز دارد.
منبع: smashingmagazine.com